Kas küüned vajavad siis "puhkust" või mitte?

Kui oled juba pikaajaline geellaki ja geelküüne kandja, siis kas oled leidnud end olukorras, kus mõtled, et peaksid laskma oma küüntel vahelduseks “hingata” ja “puhata.” Usume, et see on ka küünetehnikutele väga tihe küsimus. Kohe alustuseks võime öelda, et see on vale arusaam, kuna küüned ei hinga, nad saavad hapniku meie verest, mitte õhust. 

Geel- ja geellakk küüned aitavad oma olemuselt kaitsta ja küüsi tugevana hoida. Pole tõestust selle kohta, et õhk soodustaks küünte kasvu ja annaks kuidagi küüntele toitaineid või rikastaks neid kuidagi välisteguritest. 

Hoolitsetud küüned aitavad just küüntel tervetena püsida. Näiteks Vitamin Foundation korrigeerib ja tasandab küünepinda, aitab naturaalküüsi tugevdada ja ei lase neil murduda, lisaks soodustab küünte kasvu. 

Lisaks kaitsevad hoolitsetud küüned küüneplaati raskete kemikaalide eest. Näiteks kas teadsid, et  seep ja pesuvahendid kuivatavad küüneplaati väga. Kui küünel on kaitse peal, ei saa kemikaal küüneplaadile ligi.

Tervete küünte, nii sõrmede kui ka varvaste, võti on hoida neid armastava hoolega ja mitte neid hooletusse jätta. Küünte tervise tagavad regulaarne hoolitsus, kasvõi lihtsalt loomulik küünte maniküür ja pediküür.

Kõike eelnevat silmas pidades ei ole vaja lasta küüntel “puhata” mingis ajavahemikus – kõik vajalik, toitained ja hapnik,  tuleb verest.

Pühapäev Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Laupäev January February March April May June July August September October November December