Miks küüned valutavad pärast küünte hooldust?

Kui oled käinud hiljuti maniküüris ja tunned, et küünepadjakesed on valulikud, siis kindlasti on sellel mingi põhjus ja kindlasti soovid teada, mida saaksid teha, et selline olukord enam ei tekiks. Aga mis põhjustab küünte valulikkust?

Üheks põhjuseks võib olla see, et geel ei ole sinu küüntele peale kantud korrektselt. Lisaks võivad valulikkust põhjustada mitmed muud tegurid nagu näiteks valed tööriistad ja see, kuidas neid kasutatakse. Muidugi on võimalik ka see, et küüntel on tekkinud infektsioon või sinu küüned on nõrgad ja kuivad. 

Kindel on see, et küüned kindlasti ei peaks valutama pärast hoolitsust. Enam levinud variant on siiski see, et geel või geellakk on küünele valesti peale kantud. Küünetehnik võib eksida ja eemaldada küüned valesti. Ta võib kasutada selleks valesid tööriistu või kasutada eemaldamiseks vale tehnikat.

Loetleme üles järjest põhjused, mis võivad tekitada valulikkust küüntes:

Põhjus nr 1: poleerimine

Küünte kõige esimene kiht, mis toimib nagu kilp, kaitseb küüsi kõikide välistegurite eest. Küünte poleerviiliga viilimine eemaldab kihi selleks, kui me hakkame kunstmaterjali küünele peale kandma, sinna see ka haakuks ehk kinnituks. Ilma poleerimiseta ei ole võimalik küünele midagi kanda. 

Kogenud tehnik karestab õrnalt küüne ilma küünt kahjustamata ja vigastamata. Kindlasti ei tohiks see põhjustada valu.

Põhjus nr 2: infektsioon

On väga oluline, et nii sinu kui ka küünetehniku käed ja küüned oleksid enne protseduuri algust puhtad ja desinfitseeritud. Desinfitseerimise eesmärk on eemaldada kõik mikroobid ja vältida nakatumist. 

Kui käsi ei puhastata, võivad mikroobid siseneda läbi poorse küünepinna sisse ja põhjustada nii infektsiooni.

Samuti on oluline meeles pidada seda, et küünetehnik ei tohi puhkuda ära küünte viilimisest tulenevat tolmu ja nö sodi. Nii võib küünetehniku süljest eralduda baktereid ja mikroobe, mis satuvad küünepinnale ja tekitavad infektsioone.

Põhjus nr 3: geelikihid

Geeli tuleb küünele kanda õhukeste kihtidena, see küll võtab aega ja kannatust, kuid paksu kihi pealekandmine võib tekitada väga palju probleeme, kuna paks geelikiht ei pruugi kivistuda lambi all täielikult. 

Kui geel ei ole küünel kivistunud, siis geel hakkab vaikselt küüne küljest lahti haakuma ja tekivad nö õhukambrid, kuhu satub ka vesi. Kui lahti tulnud geeli ei eemaldata, siis niiske küünepind hakkab elama ja tekib infektsioon. 

Põhjus nr 4: tippide viilimine

Tipp, mis on kantud küüne serva peab olema sujuva üleminekuga, selleks on vaja tippi viilida. Enamasti tehakse seda küünefreesiga. Kindlasti ei tohiks tehnik enam viilida küünepadjakest, kuna see kahjustab küüneplaati ja küüsi ennast. Võib juhtuda, et tehnik puudutab küünenärvi ja see võib teha suurt valu just sulle.

Kui tehnik peaks küüsi vigastama, siis tekitatud kahju on üldiselt korvamatu ja edaspidi peab ootama, et küüs välja kasvaks.

Põhjus nr 5: geeli eemaldamine

Võib juhtuda, et kui tehnik eemaldab küünefreesiga geeli, surub ta freesi küünele liiga tugevasti. Geeli eemaldades peab tegema seda õrnalt ja rahulikult. Eesmärk ei ole geeli kiiresti maha saada, vaid seda korrektselt ja valutult teha.

Need viis eelloetud põhjust on kõige levinumad vead, miks peale maniküüri võib tekkida küüntes valulikkus. Kui tunned valu pärast maniküüri, siis tea, et midagi on valesti või kui klient kurdab sulle valu, siis kindlasti on aeg üle vaadata enda harjumused. 

Kui sinu küünetehnik ei võta sinu mure tõsiselt ja valu on korduv, siis soovitame otsida uus kvalifitseeritud tehnik. 

Pea meeles seda, et kliendi mure on koht, kus sina saad õppida ja muuta enda seniseid harjumusi. Vahel võib juhtuda, et teed enda teadmata miskit valesti.

Pühapäev Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Laupäev January February March April May June July August September October November December