Miks küüned murduvad?

Kergesti murduvad küüned on väga sage probleem. Kui küüned muutuvad ootamatult hapraks võib kahtlustada ka mõnd terviseprobleemi või üle vaadata enda harjumused, kuidas sa nende eest hoolitsed.

Niiskus

Kõige sagedamini on habraste küünte põhjuseks liigne niiskus. Kui sõrmeotsad saavad märjaks, kuivatad neid, saavad uuesti märjaks ja nii edasi. Pidev kätepesu ja kuivatamine põhjustab haprust. Näiteks väga hea oleks, kui kasutaksid nõude pesemisel kummikindaid, nii ei puutu käed kokku liigse veega ja see omakorda ei paku küüntele liigset niisutust. Vesi muudab küüned pehmeks ja kergesti murduvaks. 

Kraapimine ja närimine

Küünte pidev närimine, nende nokkimine või näiteks avamiseks kasutamine muudab küüned kergesti katkiminevaks. Ära kasuta küüsi millegi avamise eesmärgiks, nii võid neile liigselt viga teha.

Kemikaalid

Kodu koristades kasuta kindlasti kummikindaid, kuna kemikaalid söövitavad naturaalküünt muutes küüned hapraks ja nõrgaks. Kui kasutad küünelakieemaldajat, siis kindlasti peaks see olema atsetooni vaba. 

Rauapuudus

Rauapuuduse korral kaasnevad lõhkistele küüntele ka külmetava käed-jalad, kahvatu nahk, peavalud ja vilets isu. Võiksid üle vaadata oma toitumise ja kui sümptomid üle ei lähe konsulteeri arstiga.

Vitamiinipuudus

Kui kehas ei ole piisavalt vitamiine võib mõjutada see küünte tervislikku seisundit. Soovitame küüntel kasutada vitamiinidega rikastatud lakki (Vitamin Foundation) ja kasutada seda regulaarselt. 

Küünte tervislik seisund sõltub väga palju sinu enda harjumustest. Soovitame need üle vaadata ja selleks vastavaid samme teha, et küünte seisund paraneks, ehk küüned muutuksid tugevamaks. 

Svētdiena Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Sestdiena January February March April May June July August September October November December