Kunstküüs - mis on kahjulik ja mis mitte?

Kunstküünte kahjulikkusest liigub ringi mitmeid legende. Tõde on, et kahjulikud on eelkõige liimid, millega tipp küüneplaadi külge kinnitatakse ja liimi kasutatakse kõige rohkem kangasküünte tegemisel.
Seega võime järeldada, et kõige kahjulikumad on just erinevatest modelleerimismeetoditest (akrüül, kangas, geel) kangas. 

Kui rääkida tervislikest ja loomulikest kunstküüntest, siis kõige paremad on hästi tehtud, soovitatavalt ilma happeliste kinnititeta (Primer) paigaldatud ning hooldatud geelküüned. Primer asemel kasutada alati Ultra Bondi! 
Kuid ka geelil ja geelil on vahe. Odavamad geelid on tavaliselt ka ebakvaliteetsemad. Geelide ostmisel tuleb veenduda kindlasti nende kvaliteedis, halvad geelid võivad kahjustada ning rikkuda kliendi küüsi!

Kõige ohutum on oma küüne katmine geeliga ja vajadusel pikendamine. Sel juhul pole liimi tarvis. Samuti ei traumeerita küüsi tugeva lihvimisega: küüneplaati karestatakse märksa vähem, kui teiste modelleerimismeetodite puhul. Tulemus on alati loomulik ja kaunim. 

Tänapäeval on tavalistele kunstküüntele leitud hea alternatiiv: Biosoft geelid ning Biosoft geellakid! 
Jällegi! Oluline on valida erinevate firmade vahel, paljud, kes pakuvad oma sortimendis vedelikuga mahaleotatavaid biogeele või geellakke, ei pruugi olla just Biosoft geelküüned- ning lakid. Ka nende päritolus ning kvaliteedis tuleb veenduda! 

Eristatakse kolme erinevat modelleerimismeetodit! 

1. Akrüül (modelleerimispulber, modelleerimisvedelik, primer)
2. Kangas (kangas, liim, aktivaator) 

3. Geel (erinevad geelid) 


Akrüülküüned 

plussid: tugevad, vastupidavad, kivistuvad õhu käes, kõrged ilusad kaunistused 
miinused: vajalik hea ventilatsioon, mürgised, raske viilida 

Kangasküüned 

plussid: õhukesed, näevad välja loomulikud, väike materjali kulu, odav paigaldada

miinused : murduvad kiiresti, liim on mürgine, vajalik hea ventilatsioon, vajab lakkimist (sest küüs on muidu ruuduline) 

Geelküüned 

plussid: tugevad, vastupidavad, saab teha erinevaid nailart tehnikaid, suur arenemisvõimalus tehnikul

miinused: suur ja kallis materjalikulu 

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December