Kuidas talvisel ajal enda käte eest hoolitseda?

Talve saabudes seisab nii mõnigi silmitsi olukorraga, kus käed kipuvad kuivama ja lõhenema, halvimal juhul muutuvad need isegi valulikuks. Kätehoolitsus saab sellisel ajal teise tähenduse, sest kes meist tahaks tunda ebamugavust kuivanud ja valulike käte näol. 

Täna on saadaval poodides väga palju erinevaid kreeme, kõik need erinevate toimainetega ja nii võib tekkida küsimus, millist kätekreemi valida või mida tegema peaks, et käte seisundit parandada.

Kaunite ja tervete käte saavutamiseks on vaja niisutust. Esimeseks sammuks on kindlasti vee joomine, mis tagab meie organismis vajaliku niisutatuse taseme. Teiseks sammuks on käte regulaarne kreemitamine toitva kätekreemiga. Väga kuivade ja lõhenenud käte korral võiks olla kreem rasvasem. 

Lisaks kätekreemi kasutusele võiks regulaarselt kasutada ka küünenahaõli, kuna see omakorda niisutab küünenahkasi ja ei lase neil narmendada, mis omakorda võivad põhjustada ka küünenahkade valulikkust ja veritsemist. Kui küünenahad kipuvad olema keskmisest kuivemad, siis võiks kasutada küüneõli asemel küünevõid, kuna see on rasvasem ja niisutab veel intensiivsemalt.

Kindlasti ei tohiks talvisel ajal ära unustada käte koorimist, koorija eemaldab surnud naharakud ja muudab käed omakorda pehmeks ja värskeks, lisaks annab õige kätekoorija kätele ka vajalikud ained ja vitamiinid, mis tagab Sulle kaunid ja terved käed. Koorijat võiks kasutada 2x nädalas.

Kui järgid neid kolme lihtsaid samme, siis kindlasti märkad juba paari päevaga, kuidas käte seisund on paranenud ja käed on tervemad. Selleks, et saada käte kreemitamine ja küünenahkade õlitamine enda rutiini sisse, siis pane mõlemad endale kontori laua nurgale või silmale nähtavasse kohta, nii ei unusta sa seda ära.

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December