Ehitusgeelide hoiustamine

Ehitusgeelide pikk eluiga sõltub väga palju sellest, kuidas neid hoiustada. Esmalt on oluline, et ehitusgeele hoiustatakse ruumis, kus on alla 38°C. Kui ruumis on rohkem, kui 38°C tekib ehitusgeelidel ülekuumenemine ja üheks selliseks tunnuseks on see, et geel muutub väga vedelaks. Vedelaks muutunud ehitusgeeli saab päästa, kui panna see jahedamasse kohta jahenema. 

Kui geeli on tekkinud klimbid või tükikesed, siis tähendab see seda, et geel on juba kivistuma hakanud ja geel on riknenud ja seda protsessi enam peatada paraku ei saa.

Ülioluline on meeles pidada seda, et ehitusgeeli purk ei tohi jääda päikesevalguse kätte, kuna kõik geelid, kaasaarvatud tegelikult ka geellakid, kivistuvad UV valguse käes. Töötav UV/LED lamp ja ka tugevalt soojust kiirgav laualamp võivad märkamatult temperatuuri töölaual üle normi viia, mis võib põhjustada ehitusgeeli vedelaks muutumist või lausa kivistumist. 

Geeli on tuleks hoida jahedas ja pimedas kohas. Kõige mõistlikum on hoida geeli sahtlis, nii on geel peidus otsese päikese valguse käest ja see omakorda hoiab ära geeli kivistumise.

Peale geeli kasutamist tuleks kindlasti ka määrdunud ehitusgeeli purk ära puhastada. Kui geel jääb geelipurgi äärtele ja sulged purgi puhastamata, siis võib geel toimida nagu liim ja purki ei saa hiljem avada, kuna geel on kivistunud. 

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December