Levinud küüneprobleemid ja nipid kuidas neid vältida

Küüneprobleemide üle kurdavad paljud naised. Sageli just küüned (ja juuksed) räägivad meile esimest korda uutest tekkinud haigustest ja puudujääkidest. Mõnikord võivad need muutused olla tingitud ka valest hooldusest. Vigastatud küüneplaadid ei lisa meile kohe kindlasti võlu ja nende eest tuleb teadlikult hoolitseda.

Kuivad küüned -
Tuhmid, tihti lainelised, nahk küüneäärtel kuiv. Põhjuseks võib olla külmast ilmast tekkinud vedelikupuudus küüneplaadil, lühi või pikaajalised haigused, rasvhapete vähesus toidus. Seespidine ravi- õli manustamine rasvhapete kujul, mida leidub nt. oliiviõlis.
Välispidine ravi-korrapärane küüneõli ja kreemiga niisutamine , õlivannid, parafiinravi.

Rabedad küüned -
Küüned murduvad kiiresti, on haprad. Küüned on enamasti kuivad ja veepuuduses. Põhjuseks võib olla vitamiini puudus, kemikaalid, liigne küünelaki kasutamine.
Seespidine ravi-C,D ja E vitamiinide manustamine
Välispidine ravi- kasutada küünetugevdit ning atsetoonivaba küünelakieemaldit. 


Veepuuduses küüned -
Küüntel puudub vesi ning rasu, näevad välja tuhmid, kestendavad. On õhukesed, nõrgad. Veepuuduses küünte seisund halveneb vanusega, vanemaks saades ringleb veresoontes vähem hormoone, toitaineid ja proteiine.
Seespidine ravi- süüa tuleks kaltsiumit ja B grupi vitamiine. B2, B7, B12 tuleb võtta selleks, et ergutada küünejuurt ja tugevdada küünerakkude kujunemist, pidev vee tarbimine.
Välispidine ravi- kätekreemi regulaarne kasutamine, kreem tuleb sisse masseerida. Kasuta kätemaske ja koorijaid.

Kahjustatud küüned -
Küüned on elutu välimusega, väga õhukesed ning murduvad pidevalt. See võib olla regulaarse alkoholi ning tubaka tarbimisest, kemikaalid, vitamiini puudus.
Seespidine ravi- A –vitamiini ning kaltsiumi manustamine- need vitamiinid lisavad kasvamist ja tugevdavad küüsi loomulikul teel. Oluline on õige toitumine.
Välispidine ravi- regulaarne maniküür, õlivannid, kreemidega massaaž.

Küünenipid 

- Kandke kindaid kemikaalidega töötamisel, lisaks ka aia-ja koristustöödel. Kui arvate, et kinnastega on ebamugav tööd teha, siis kasutage superõhukesi kummikindaid, need kaitsevad küüsi

- Ärge kasutage küüsi tööriistana- avage purke ning kraapige silte selle töö jaoks ettenähtud riistadega

- Sööge vitamiine, jooge ohtralt vett 


- Kasutage küüneõlisid, -kreeme 


- Kasutage atsetoonivaba küünelakieemaldit 


- Külastage regulaarselt maniküürijat 

 

Воскресенье Понедельник Вторник Среда Четверг Пятница Суббота January February March April May June July August September October November December