Rasedus ja ilumüüt – kas geellakk ja geelküüned on keelatud raseduse vältel?

Vastame lapseootel naiste kõige põletavamale ilu küsimusele ja müüdile, kas tohib jätkata raseduse vältel geelküünte või geellaki kandmist? 

Selle väite ümber, et kas lapseootele jäänud naine võib edasi kanda geelküüsi, geellakki on palju segadust. Nii palju, kui on inimesi on ka arvamusi! 

Müüt: geelküüned ja geellakk tuleb raseduse ajaks eemaldada?

Ei, rasedusel vältel geellaki või geelküünte kandmine on igati lubatud!
 Ei ole põhjust uskuda, et geelküüned või geellakk on kahjulik. Kõik küünele peale kantavad tehismaterjalid kivistuvad 30-60 sekundiga ning see juba elimineerib juhuse, kus tooted saaksid küüne kõige pealmisest kihist läbi tungida küüneplaati. Küünemaailmas kasutatavad vahendid on kõik läbinud ranged kontrollid ja tervisenõuded/hügieeninõuded ning neid on väga laialdaselt uuritud üle maailma. Koostisosad, millega tehakse geelküünte ja geellaki hooldusi ja paigaldusi, ei peeta riskiks rasedatele. 


Kui teed kodus ise endale küünehooldust, siis proovi, et kõik tooted, mis ei ole nahale mõeldud, ei puutuks ka nahaga kokku.


Kui veel kahtled, rääki oma arstiga ning usalda oma sisetunnet. 

Saame öelda, et paljud salongid näevad vaeva oma hügieeni järgimisega, et naised saaksid murevabalt ka rasedana salongis käia, ilma, et paneks ohtu oma sündimata lapse heaolu. Leia endale salong, kus tunned, et sinu heaolu on tähtis ja sinu tervisest hoolitakse.

Kui näiteks soovid geellakki või geelküüsi eemaldada raseduse vältel, siis enamasti ei kasutata küünte eemaldamiseks ka kemikaale, vaid geel viilitakse maha ja see ei kujuta rasedale mingit ohtu! 

Sunnuntai Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai January February March April May June July August September October November December