Miks geellakk maha tuleb?

Oled seisnud silmitsi olukorraga, kus oled teinud endale küüsi ja geellakk püsib vaid paar päeva kuni nädala? Ja sa tead ka, et geellakk peaks püsima vähemalt 2 nädalat, ideaalis 3 nädalat. Selleks, et saada kõige parem püsivus ei tohi sa jätta vahele nelja olulist sammu küünte tegemisel.

 

Nagu ka majal, nii ka küüntel on väga oluline vundament, mille peale hakkad sa maja ehitama. Esmalt on ülioluline korralikult ära karestada (matistada) küüneplaat. Sa võid siinkohal küsida, et miks see vajalik on? Lihtne! Kuna küünepind on rasune ja läikiv, ei kinnitu sinna geellakk. Küüneplaati ei tohi viilida tugevasti, tuleb lihtsalt kõik võimalikud kohad õrnalt ära karestada ja õhuke rasvakiht küüneplaadilt ära saada. Parim viis seda teha on poleerviiliga (NB! Väldi karedaid küüneviili naturaalküüneplaadi karestamisel). Kui sa soovid kontrollida, kas kogu pind on korralikult matt, siis vaata küüneplaati valguse all. Kui sulle torkab silma mõni sile/läikiv koht, siis sellest kohast tuleks veel küünepinda karestada.

 

Üks levinumaid vigu, mida geellakkimise puhul tehakse on see, et küüneplaati ei desinfitseerita ja ei kasutata Primerit või Ultra Bondi.

Ülioluline on küüneplaat ära desinfitseerida selleks, et küünele ei jääks rasust kohta. Primer ja Ultra Bond on kinnitusvedelikud, mis võtavad järgmise kihi ehk alusgeeli enda külge tugevasti kinni.
Väga paljud ei tea ka seda, mis vahe on Primeril ja Ultra Bondil. Primer on happeline vedelik, mis söövitab küüneplaati, Ultra Bond on aga happevaba ja ei kahjusta küüneplaati. Mõlemad jätavad kleepuva kihti, kuivavad õhu käes ja mõlema puhul tuleb kasutada järgmise kihina alusgeeli.

 

Ühesõnaga neli olulist sammu on: karestamine – desinfitseerimine – kinnitusvedelik – alusgeel.

 

Oleme kuulnud sellist väljendit, et need tooted on kallid ja seetõttu on vastu võetud otsus mitte neid tooteid osta. Desinfitseerimisvedelik ehk Ultra Dry maksab meie poes vaid 5,50€  ja kinnitusvedelik Ultra Bond maksab samuti vaid 5,50€! Neid jagub tõesti väga pikaks ajaks, kuna neid tuleb kasutada nö minimaalselt, nendega ei pea küünt üle ujutama, vaid pintsliotsaga pehmelt peale kandma. Alusgeel ehk Hybrid Base maksab 13,50€ ja kui sa teed kodus endale küüsi, siis sulle jagub seda väga pikaks ajaks (vähemalt aasta)!

 

Alusgeel Hybrid Base on oluline, kuna see muudab küüne elastseks ja ei lase küünel murduda. Alusgeel jätab kleepuva kihi ja see võtab järgmise kihi ehk geellaki enda külge kinni.

 

Pea siis meeles, et küünte tegemisel on ülioluline vundament! J Ägedat katsetamist!

Sunnuntai Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai January February March April May June July August September October November December